CU RestartUp @Ρομάντσο

Restart είναι να δίνεις ευκαιρίες σε νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, νέους ανθρώπους.Τι είναι ο CU RestartUp διαγωνισμός;

Ένας διαγωνισμός για ανήσυχα μυαλά. Για νέους και νέες με δημιουργική δραστηριότητα και ιδέες που θέλουν να τις κάνουν πράξη. Ένας διαγωνισμός του CU και του Ρομάντσο που σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις την καλύτερη αρχή της επαγγελματικής σου καριέρας. Για σένα που είσαι 18-28. Ο διαγωνισμός έχει «τρέξει» 5 φορές και 59 νέοι δημιουργοί και ομάδες έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό restart στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο.

O 5ος γύρος ολοκληρώθηκε
Οι νικητές που αναδείχθηκαν καλύπτουν ένα εντυπωσιακά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων!Το Ρομάντσο βρίσκεται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και αποτελείται ταυτόχρονα από μια θερμοκοιτίδα – χώρους γραφείων δραστηριοποίησης νέων επιχειρήσεων του δημιουργικού χώρου και ένα πολιτιστικό κέντρο, ανοιχτό στο κοινό, με καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο το οποίο για δεκαετίες στέγαζε τα περιοδικά Ρομάντσο, Πάνθεον, Βεντέτα και σήμερα βιώνει το δικό του Restart καθώς ανακαινίστηκε πλήρως μπαίνοντας σε μια νέα εποχή. Το Ρομάντσο, είναι η μοναδική δομή που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δημιουργούς και νέες start ups και σε εντάσσει στην πιο δημιουργική κοινότητα της Αθήνας. Γίνεσαι μέλος μιας οικογένειας με εμπειρία χρόνων, που σε βοηθά να αποκτήσεις εμπειρίες και να μεγαλώσεις. Στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο, δεν βρίσκεσαι σε ένα ασύνδετο ανθρώπινο περιβάλλον, αλλά γίνεσαι μέρος του μόνου δημιουργικού οικοσυστήματος της πόλης που έχει ήδη διαμορφωθεί σε ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης. Εμπλέκεσαι καθημερινά με πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις που σου δίνουν τη δυνατότητα να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να δικτυωθείς και να εμπνευστείς. Συμβιώνεις και με άλλους δημιουργούς ανταλλάσοντας υπηρεσίες, γνώσεις και τις ανησυχίες σας. Εξελίσσεσαι!

Οι νικητές, που αναδεικνύονται μέσω κριτικής Επιτροπής, κερδίζουν 8 μήνες δωρεάν γραφείο στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο, επικοινωνιακή στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες για να στεγάσουν την αρχή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να εξελιχθούν.

Όχι. Αν είσαι αυτόνομος δημιουργός ή νέα start up, αν ασχολείσαι με τον χώρο του design, της φωτογραφίας, της μόδας, με τον προγραμματισμό ή κάνεις κάτι πραγματικά μοναδικό που δεν μπορεί να ενταχθεί αποκλειστικά σε έναν κλάδο και θέλεις γραφείο, μπορείς να πάρεις μέρος!


Νικητές προηγούμενων γύρων:

Γεννημένη το 1991 στην Αθήνα, η Θάλεια Γαλανοπούλου σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus School of Photography and New Technologies (2011-2013), ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε με επιτυχία το MA Photographic Studies στο University of Westminster του Λονδίνου. Η δουλειά της επικεντρώνεται σε προσωπικά πρότζεκτ και στη φωτογραφία ντοκουμέντου, καθώς η ίδια θεωρεί την τέχνη της φωτογραφίας εργαλείο ψυχοθεραπείας και οπτικού ακτιβισμού.
Η πτυχιακή της στο πανεπιστήμιο του Westminster δομήθηκε σε πορτραίτα δρόμου τραπεζιτών του the City of London. Μέσα από αυτό το πρότζεκτ επιχείρησε να δημιουργήσει ένα διάλογο μεταξύ του αγγλικού καπιταλιστικού συστήματος και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η Θάλεια, μέσω της παραμονής της στο Ρομάντσο, θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια online πλατφόρμα, με σκοπό την ανάδειξη και παρουσίαση νέων Ελλήνων φωτογράφων.

Η Άννα Τρύμπαλη είναι 27 χρονών και εργάζεται ως γραφίστρια. Οι επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το branding, το packaging, το web design και το illustration.
Μετρά σημαντικές συνεργασίες με δημιουργικά γραφεία όπως η K2 Design και το Bob Studio, ενώ τη δεδομένη στιγμή εργάζεται στο G Design Studio.
Ως νικήτρια της τέταρτης φάσης του διαγωνισμού, θα χρησιμοποιήσει την παραμονή της στο Ρομάντσο για να εξελίξει την ίδια και τη δουλειά της, αλλά και ως αφετηρία συνεργασίας με καινούργιες δημιουργικές ομάδες της πόλης.
Στην Άννα αρέσει να σχεδιάζει πράγματα, λατρεύει το καλοκαίρι, την πίτσα, τις τηγανιτές πατάτες, τα παγωτά και τους κάκτους. Αγαπάει τα χρώματα, φτιάχνει συνεχώς patterns κι είναι εθισμένη στο popcorn.

Το Gamespace.gr είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας και gaming, η οποία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2013 και ασχολείται με κάθε τομέα ψηφιακής διασκέδασης και τεχνολογίας. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται ειδήσεις από το χώρο του gaming και της τεχνολογίας, reviews και previews, διαγωνισμοί, μόνιμες στήλες και online εκπομπές, διοργάνωση εκδηλώσεων, καθώς και συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας. Στόχος του Gamespace.gr είναι η ποιοτική ενημέρωση σε θέματα gaming και η περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της κοινότητας στην Ελλάδα. Η ομάδα της πλατφόρμας αποτελείται αποκλειστικά από νέα άτομα, κυρίως φοιτητές, που τους ενώνει ένα κοινό στοιχείο, η αγάπη για τα video games και την τεχνολογία.

Η ομάδα του Code it Like a Girl ιδρύθηκε πριν 1,5 χρόνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Νοέμβρη επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην Αθήνα. Έχοντας ως βάση της την αρχή ότι ο προγραμματισμός είναι η νέα lingua franca, διοργανώνει εργαστήρια που εξοικειώνουν τις γυναίκες με τον προγραμματισμό, προκειμένου αυτές να αποκτήσουν πολύτιμες τεχνολογικές δεξιότητες και να γεφυρώσουν το χάσμα εκπροσώπησής τους στον κλάδο της τεχνολογίας. Με γνώμονα την πεποίθηση ότι η καινοτομία μπορεί να ανθίσει παντού, και με σύμμαχο την τεχνολογία, η ομάδα ευελπιστεί να προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και να εφοδιάσει τους κατοίκους της χώρας με δεξιότητες του 21ου αιώνα. Μέσα από το γραφείο τους στο Ρομάντσο σκοπεύουν να συστήσουν την ιδέα του Geek Islands, ενός προγράμματος δύο διαστάσεων. Από τη μία θα δημιουργήσουν μια online πλατφόρμα προγραμματισμού, όπου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα στα ελληνικά, γεγονός πρωτοποριακό για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Σε ένα δεύτερο επίπεδο του πρότζεκτ, τα κορίτσια θα ταξιδέψουν σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας για να πραγματοποιήσουν τριήμερα workshop για παιδιά και γυναίκες.

Το “The MÉTA Project” είναι μια δημιουργική ομάδα με κύριο πεδίο δραστηριοτήτων της την τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο. Η ομάδα ασχολείται κυρίως με video clip, ντοκιμαντέρ και φωτογραφήσεις. Ένα από τα βασικά πρότζεκτ της ομάδας είναι το Meet the Artist, μια ενέργεια που προωθεί μέσα από ένα ρομαντικό πρίσμα νέους καλλιτέχνες, όπως κι αν ορίζονται αυτοί. Το The MÉTA Project, συνομιλεί με τους καλλιτέχνες, στο χώρο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και αισθάνονται όμορφα, βγάζει φωτογραφίες και video και μ’ αυτά συνθέτει μια τελική παρουσίαση, αντιπροσωπευτική της δράσης, της αισθητικής και του ύφους τους. Η ομάδα The MÉTA Project συστάθηκε μέσα από ένα ταξίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, δέθηκε από την πρώτη στιγμή και έκτοτε δημιουργεί σα να μην υπάρχει αύριο. Στο χώρο του Ρομάντσο τα κορίτσια θα στεγάσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους!

Η Odyssea είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Τζέι Μέξη και την Ειρήνη Ψηφίδη. Ο Τζέι είναι αρχιτέκτονας μηχανικός με ειδικότητα στην ανθρωπιστική αρχιτεκτονική και τη δημιουργία κέντρων πρωτοπορίας. Η Ειρήνη έχει σπουδάσει φιλοσοφία στο Λονδίνο με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Ηθική και Πολιτική. Επέστρεψαν στην Ελλάδα με σκοπό να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κινήματος νέων που βλέπουν ευκαιρία και ελπίδα παρά τις αντίξοες συνθήκες της πολυεπίπεδης κρίσης. Η πρώτη δράση της Odyssea (Life-vest) έχει να κάνει με τη μεταποίηση των προσφυγικών αποβλήτων σε χρηστικά προϊόντα (πχ τσάντες, καταφύγια), τα οποία, μέσω της διάθεσής τους στις ευρωπαϊκές αγορές, αποσκοπούν στην άμεση υποστήριξη των προσφύγων. Τα κέρδη από τις πωλήσεις των προϊόντων θα διατεθούν στην ίδρυση μιας κινητής μονάδας περίθαλψης για τα απομακρυσμένα χωριά της Λέσβου και Χίου. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και ευπαθείς ομάδες, η αποσυμφόρηση των νησιών από τα τοξικά/ μη ανακυκλώσιμα απόβλητα (σωσίβια, βάρκες), καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ντόπιες κοινωνίες.

Η Δανάη Γαβρίλη και η Αλκυόνη Ματσουρδέλη είναι νικήτριες της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού CU Restart Up @Ρομάντσο, με τα προϊόντα LOMMER – Love Materials Meet Requirements. Οι δύο σχεδιάστριες προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς ένα προϊόν μπορεί να είναι τόσο μοναδικό, όσο και οι ανάγκες του αγοραστή του, ανατρέποντας τη φιλοσοφία που μας λέει ότι το ίδιο προϊόν πρέπει να απευθύνεται με χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους. Ο διαγωνισμός CU RestartUp @Ρομάντσο έπεσε στην προσοχή τους μέσα από τα social media και με ενθουσιασμό δήλωσαν συμμετοχή, αφού είχαν σκεφτεί από πριν πως αν είχαν τη δυνατότητα να έχουν κάποιο φυσικό χώρο για τη δράση τους αυτός θα ήθελαν να είναι στο Ρομάντσο. Μετά την εγκατάσταση τους στο γραφείο 203, οι ρυθμοί των 2 φίλων έχουν αλλάξει αισθητά με αποτέλεσμα ο καθημερινός προγραμματισμός τους να είναι πιο αποδοτικός. Ακόμα και ο τρόπος που τους αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες τους έχει αλλάξει αφού οι προμηθευτές τους πλέον δεν δειγματίζουν στα σπίτια των κοριτσιών αλλά στο καινούργιο τους γραφείο.

Η διαδράση με τα υπόλοιπα γραφεία στο Ρομάντσο είναι έντονη και τα κορίτσια ζητάνε καθημερινά γνώμες από τους κάτοικους του κτιρίου για το κατά πόσο οι προσπάθειες τους να εξελίξουν τη δουλειά τους βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Τα σχέδια τους για το μέλλον είναι να επεκταθούν σε αγορές του εξωτερικού, δημιουργώντας μια δυνατή ομάδα και μεταφέροντας τη φιλοσοφία του σχεδιασμού τους στο ευρύτερο αντικείμενο του design.


“Τεστάρουμε τις τσάντες στα παιδιά από τα γραφεία, ακόμα και από τις αυθόρμητες αντιδράσεις
των υπολοίπων όταν πηγαινοφέρνουμε τις μακέτες στους διαδρόμους του κτιρίου καταλαβαίνουμε
αν τους αρέσουν ή όχι, παίρνουμε feedback σημαντικό για εμάς”.


www.lommer.gr
lommerbags@gmail.com

Ο Σπύρος Τζίμας είναι ένας από τους νικητές της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού CU Restart Up @Ρομάντσο και μοιράζεται το γραφείο 203 με τους υπόλοιπους νικητές. Είναι απόφοιτος Αργυροχρυσοχοΐας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελευταίο έτος της Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών. Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολείται με την τέχνη σε όλο της το φάσμα. Κατασκευάζει κοσμήματα και φιλοτεχνεί τα έργα γλυπτικής του, επεξεργάζοντας κάθε πιθανό υλικό όπως για παράδειγμα το ξύλο.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι ένας συνδυασμός παιχνιδιού, χιούμορ, λειτουργικότητας και αισθητικής, ενώ αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο στο κόσμημα είναι η ιδιαίτερη πλαστική του άποψη. Στο Ρομάντσο θα επαναπροσδιορίσει τη δημιουργική του ταυτότητα ξεκινώντας απ’ την αρχή με ένα νέο κύκλο έργων πάνω στο κόσμημα. Θα χρησιμοποιήσει εφήμερα και αναλώσιμα υλικά.

Ο Δημοσθένης Μπάρμπας είναι ένας από τους νικητές του πρώτου γύρου του διαγωνισμού CU RestartUp @Ρομάντσο, σπουδάζει Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και παράλληλα είναι εικονογράφος. Σχεδιάζει πρωτότυπα και μοναδικά t – shirts και παπούτσια στο χέρι, κάτω από τον διακριτικό τίτλο “Αιρω”.
O Δημοσθένης άρχισε να σχεδιάζει φτιάχνοντας τους δικούς του φανταστικούς χαρακτήρες, στην αρχή με καθαρά, γεωμετρικά σχήματα και όσο πέρναγε ο καιρός και αποκτούσε άνεση σχεδιαστικά, αποτύπωνε τις εικόνες που έβλεπε με πιο ρεαλιστικό τρόπο στο χαρτί. Η δουλειά του είχε απήχηση στους φίλους και έτσι άρχισε να σχεδιάζει σε μπλούζες. Ένα σχεδιαστικό kit, δώρο γενεθλίων, ήταν η αφορμή να ασχοληθεί πιο συστηματικά και αργότερα ένα ταξίδι στην Αμερική του έδωσε την ενέργεια να κυνηγήσει αυτό που πραγματικά ήθελε. Τότε ήταν που είδε τον διαγωνισμό CU Restart Up @Ρομάντσο και έλαβε μέρος με τη συμμετοχή “Η Μέρα πριν τη Δευτέρα”, ένα φωτορομάντζο με στοιχεία κόμικ. Μέσα από την παραμονή του στο Ρομάντσο ο Δημοσθένης απέκτησε τόσο καινούργιες φιλίες όσο και ερεθίσματα που τον βοήθησαν να εξελιχθεί στο αντικείμενο που έχει επιλέξει.


“Ξέρω πως υπάρχει ένας χώρος που μπορώ να έρθω να δουλέψω,ένας χώρος
που κινείται συνεχώς και με αναγκάζει να κινούμαι και εγώ”.


http://airwcomp.blogspot.gr
airwcomp@gmail.com

Ο Νικόλας, ο Βίκτωρας και ο Βαγγέλης είναι φίλοι χρόνια και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Cu RestartUp @Ρομάντσο με το “Another Photo Opportunity”, ένα φωτογραφικό λεύκωμα με εμπειρίες των τελευταίων πέντε χρόνων, αποτυπωμένες στο φακό. Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών από ταξίδια της δημιουργικής τριάδας σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις. Μέσα από φωτογραφίες και ένα ποίημα του Mark Strand, το “Keeping things whole”, εξελίσσεται μιά περιπλάνηση στο αστικό τοπίο που κατά τη θέαση της προκαλείσαι να εντοπίσεις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και το πως πράγματα που φαινομενικά είναι παντού ίδια έχουν διαφορετική μορφή ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο συμβαίνουν. Η ανάμιξη και ο διάλογος με τον κόσμο των πόλεων, ο παράγοντας του αναπάντεχου και πολύ περπάτημα είναι τα συστατικά που συνθέτουν το Another Photo Opportunity, ένα λεύκωμα που δουλεύεται μέχρι και σήμερα.

Το όνομα της ομάδας «Ο – 203», προέκυψε από τον αριθμό του γραφείου που τους παραχωρήθηκε και η ομάδα πειραματίζεται με διάφορες μορφές τέχνης όπως η μεταξοτυπία, η τυπογραφία, η μουσική, η φωτογραφία και το design.

Η ομάδα των Out There είναι από τους νικητές της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο και αποτελείται από τέσσερις φίλους, τους Φωκίων Ξένο, Χρήστο Παναγιώτου, Στέφανο Πλέτση και Γιάννης Ράπτη. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά σταΤΕΙ Αθήνας όπου φοιτούσαν όλοι στο Τμήμα Γραφιστικής. Με αφορμή την πτυχιακή τους εργασία, ένα animated video για τη psych rock μπάντα Where is Wilder, αναζήτησαν ένα χώρο για να δουλεύουν όλοι μαζί. Τότε ήταν που είδαν την ανακοίνωση για τον διαγωνισμό και αποφάσισαν να λάβουν μέρος. Η νεοσύστατη εταιρεία τους δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των motion graphics αλλά και στο ευρύτερο φάσμα της γραφιστικής στην κίνηση, όπως επιμέλεια green screen, 2d animation design. Επιμελούνται επίσης κάθε άλλη σχεδιαστική ανάγκη των πελατών τους, όπως artworks, logos, αφίσες κ.α.

«Ο ερχομός μας στο Ρομάντσο μας οργάνωσε. Μας έδωσε μια κοινή βάση για να μπορούμε να βρισκόμαστε και οι τέσσερις μαζί όταν αυτό είναι εφικτό και να δουλεύουμε σωστά. Έχουμε ήδη αλληλεπιδράσει με άτομα της θερμοκοιτίδας, μας έχουν βοηθήσεικαι μας έχουν δώσει πολύτιμες συμβουλές».

Ο Αντώνης Κωνσταντάρας και η Νεφέλη Τσάλτα είναι νικητές του 2ου γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up @Ρομάντσο, με τη δισκογραφική εταιρεία Pink Motel records. Η κοινή αισθητική της Νεφέλης και του Αντώνη τους έφερε κοντά και αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί, το 2012. Μια δισκογραφική εταιρεία που αρχικά είχε ως σκοπό της να κυκλοφορεί τις προσωπικές δουλειές του Αντώνη αλλά σύντομα τράβηξε το ενδιαφέρον και άλλων μουσικών, με αποτέλεσμα να διευρύνει τη δράση της. Η Pink Motel αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί δουλείες νέων καλλιτεχνών κυρίως σε μορφή κασέτας, σε δίσκους βινυλίου ενώ μετρά και κάποιες online κυκλοφορίες. Παράλληλα, εκδίδει ένα fanzine, αναλαμβάνει το management των καλλιτεχνών της, διοργανώνει συναυλίες και parties και επιμελείται εικαστικά τις κυκλοφορίες τις καθώς και τις συσκευασίες τους, που είναι φτιαγμένες μία – μία, στο χέρι! Κέρδισαν το διαγωνισμό και ερχόμενοι στο Ρομάντσο δεν πίστευαν πως επιτέλους έχουν το δικό τους γραφείο. Η παραμονή τους στο κτίριο τους έχει οργανώσει και βοηθήσει να δουλεύουν ακούραστα, παίρνοντας χρήσιμες συμβουλές και γνώμες από τα υπόλοιπα γραφεία για τη δουλειά τους.

Στόχος της Pink Motel είναι οι κυκλοφορίες τις να φτάνουν σιγά σιγά σε όλο και περισσότερο κόσμο, να διοργανώνουν μεγαλύτερες συναυλίες και να κάνουν πολλά parties, με αποτέλεσμα το εγχείρημα τους να εξελιχθεί σε μια βιώσιμη για αυτούς συνθήκη.


«Από τότε που ήρθαμε στο Ρομάντσο έχουμε μια ροή. Μας βάζει σε μια σειρά, βρισκόμαστε σε ένα χώρο που έχει πράγματα που αφορούν αμιγώς τη δουλειά μας και τίποτα άλλο που να μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή».

Ο Μανόλης Φιοράκης σπούδασε πολιτικός μηχανικός και αργότερα Interior Designer. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο μαζί με τη συνεργάτιδά του. To outoftape ξεκίνησε τυχαία σαν ένα side-project, το οποίο σιγά-σιγά έγινε και αυτό κομμάτι της δουλειάς του. Αυτό που κάνει λέγεται tape art και ουσιαστικά σχεδιάζει και ζωγραφίζει με αυτοκόλλητες ταινίες αντί για μπογιές. Μια φρέσκια μορφή της street art την οποία θέλει να κάνει γνωστή στην Ελλάδα. Κολλάει ταινίες παντού, σε καμβάδες, σε τοίχους, σε πατώματα, σε βιτρίνες, σε μπαρ, σε σπίτια φίλων και πελατών αλλά και όπου το επιτρέπει η επιφάνεια. Κουβαλάει πάντα μαζί του τις ταινίες του και προσπαθεί να τις κολλήσει με την πρώτη ευκαιρία, ακόμη και στα πιο μικρά καθημερινά αντικείμενα. Θα τον αναγνωρίσεις από το μότο του «Tape is the law», μια έκφραση που έχει επιλέξει για να δώσει έμφαση στο υλικό που χρησιμοποιεί.


Ο Out of Tape ήταν ανάμεσα στους νικητές του 3ου γύρου του διαγωνισμού CU RestartUp @Ρομάντσο και στο γραφείο 203 που φιλοξενήθηκε τοποθετήσε έργα του σαν ένα είδος μίνι έκθεσης. Σκοπός του είναι να γεμίσει το Ρομάντσο με tape art αλλά και να μυήσει και άλλους στον κόσμο της ταινίας.

www.outoftapedesign.com
outofsightdesign@gmail.com

Η ομάδα του Frapress.gr αποτελείται από ετερόκλητα νέα άτομα, ως επί το πλείστον φοιτητές, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες και έχει στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ψηφιακό Think Tank που έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους και χωρίζεται σε επιμέρους κομμάτια μέσα από τις στήλες του.

Το νεανικό site Frapress είναι ανάμεσα στους νικητές του 3ου γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up @Ρομάντσο και μοιράζεται το γραφείο 203 με τους υπόλοιπους νικητές.

www.frapress.gr
info@frapress.gr

Αφιερωμένο στην αστική αισθητική και στη ζωή της πόλης σήμερα, το Didee επιδιώκει μέσα από πρωτότυπες και «φρέσκες» ιδέες να φωτίσει όλες τις πτυχές της urban κουλτούρας και να μυήσει το αναγνωστικό κοινό σε έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της αστικής καθημερινότητας.
Μέσα από τις μόνιμες στήλες του, συγκεντρώνει ένα πλούσιο περιεχόμενο, μεταβαλλόμενο ανάλογα με τις τάσεις και τις εναλλαγές του urban στοιχείου, γύρω από το οποίο κινείται πιστά: Everyday heroes της πόλης, τέχνες, events, μουσική, style guide, νέες αφίξεις, αξιόλογες πρωτοβουλίες και οτιδήποτε συμβαίνει τώρα γύρω μας.

Το Didee είναι ανάμεσα στους νικητές του 3ου γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up @Ρομάντσο και θα το βρείτε στο γραφείο 208.

www.didee.gr
contact@didee.gr

Τα Media Neoperativa αποτελούν ένα ψηφιακό διαδραστικό πρακτορείο παραγωγής και προώθησης πολυμεσικού περιεχομένου σε προσιτό κόστος (low-budget digital media agency) που βασίζεται στη δικτύωση μιας κοινότητας νέων δημιουργών και καλλιτεχνών κάθε είδους.
Υποστηρίζουν την υλοποίηση ανεξάρτητων έργων (projects) ή ολοκληρωμένων προωθητικών ενεργειών (integrated online campaigns) για εμπορικούς, καλλιτεχνικούς ή κοινωνικούς σκοπούς. Απευθύνονται -κυρίως- σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή οργανισμούς που επιθυμούν να προσεγγίσουν με πρωτότυπο τρόπο το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Ενδεικτικά, τα Media Neoperativa παρέχουν τις ακόλουθες υπηρεσίες και προϊόντα:

  • Παραγωγή Περιεχομένου Πολυμέσων (Multimedia)
  • Διαχείριση & Επεξεργασία Ψηφιακού Περιεχομένου κάθε τύπου (video, audio, photo, text)
  • Διαμόρφωση Προωθητικών Δράσεων (online/offline), Διαφημιστικών Εκστρατειών & Υποστηρικτικού Υλικού
  • Σχεδιασμός & Υλοποίηση Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας
  • Ανάπτυξη & Αξιοποίηση Διαδικτυακής Κοινότητας Δημιουργών
  • Απασχόληση, Εκπαίδευση & Υποστήριξη Καλλιτεχνών / Δημιουργών

 

Όραμα των Media Neoperativa είναι να αποτελέσουν το δυναμικότερο φορέα δημιουργικών ιδεών στον επιχειρηματικό κόσμο, ενισχύοντας την αξία της συνεργασίας και υποστηρίζοντας τη μοναδικότητα κάθε “media enthusiast”. Τα Media Neoperativa συνδυάζουν την καινοτομία, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, εξειδίκευση, εκπαίδευση και το ταλέντο των μελών της κοινότητας τους με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των συνεργατών και των πελατών τους, προκειμένου να προωθούν μοναδικές, σύγχρονες, απολαυστικές, συμμετοχικές και γεμάτες νόημα και φαντασία παραγωγές.

Απαρτίζονται από μια φρέσκια διαχειριστική ομάδα, η οποία είναι πάντα ανοιχτή σε προτάσεις και πάντα έτοιμη για… νέες δημιουργικές περιπέτειες!

Τα Media Neoperativa είναι ανάμεσα στους νικητές του 3ου γύρου του του διαγωνισμού CU Restart Up @Ρομάντσο και μοιράζεται το γραφείο 203 με τους υπόλοιπους νικητές.

www.neoperativa.media
info@neoperativa.media